Met een breed portfolio van naadloos op elkaar afgestemde producten voorziet Siemens in de brandveiligheid, beveiliging, energievoorziening en automatisering van gebouwen. Van 29 november tot en met 1 december presenteren Energy Management en Building Technologies op de Elektro Vakbeurs in Hardenberg de gezamenlijke producten aan partners en eindgebruikers. Het motto: ‘Yes, we’re open!’

De Elektro Vakbeurs is sinds jaren hét ontmoetingsplatform voor alle disciplines binnen de elektrotechniek: installatie, industrie en energie. Deze markt wordt door Siemens bediend met een zeer compleet productenpallet. “We hebben alles in huis voor een efficiënte energieverdeling binnen gebouwen”, zegt Ron Nielen. “Van laag- en middenspanningsverdelers tot installatieautomaten. Onze producten voor energietransport bevatten intelligentie en kunnen met elkaar communiceren. Dit leidt tot energiezuinige oplossingen en daarmee ook tot een lage CO2-footprint.”

Totally Integrated Power

Siemens zet dit concept in de markt onder de noemer Totally Integrated Power (TIP). De bijgeleverde softwaretools ondersteunen installatiepartners bij de realisatie van complete en flexibele oplossingen voor energiemanagement in gebouwen. Projecteren en berekenen gaat snel en eenvoudig – efficiënte engineering in de praktijk!

Betrouwbare branddetectie

“Installatie- en gebruiksgemak zijn ook kenmerkend voor onze producten op het gebied van Fire Safety en gebouwautomatisering”, vult Gerben de Haan aan. “Wij maken het makkelijk voor onze installatiepartners om brandmeldcentrales in bedrijf te stellen. Met onze intelligente brandveiligheidssystemen Cerberus PRO en Cerberus FIT realiseer je snel een betrouwbare oplossing voor branddetectie, die door de eindgebruiker eenvoudig te bedienen is. Sensoren met innovatieve ASA-technologie voorkomen nodeloze meldingen. We dragen hiermee bij aan de hoogste veiligheid en bedrijfscontinuïteit binnen gebouwen.”

Vlamboogbeveiliging

Installatiepartners en eindklanten van Siemens krijgen op de Elektro Vakbeurs een totaalplaatje te zien van alle Siemens’ producten voor energiedistributie en –management. Er vinden live demonstraties plaats met onder meer ASA-melders die ongevoelig zijn voor stoom. Ook vlamboogbeveiliging wordt live gedemonstreerd. Siemens ontwikkelde een slimme unit om vlambogen in elektrotechnische installaties te detecteren en stroomcircuits veilig en tijdig uit te schakelen.

Productspecialisten

Daarnaast toont Siemens op de Elektro Vakbeurs een groot deel van haar productfolio voor branddetectie, waaronder diverse KNX-producten en de nieuwe 1-loop adresseerbare brandmeldcentrale Cerberus FC361 FIT. Voor informatie en praktische tips kunnen bezoekers terecht bij de productspecialisten die op de stand aanwezig zijn.

Reageer op dit artikel