Ben jij begonnen aan een HBO-studie Elektrotechniek of ga je hier binnenkort mee starten? Dan nodigt Siemens je uit om gratis deel te nemen aan de Summerschool. In één dag krijg je een goede beeldvorming van abstracte zaken zoals spanning en stroom.

Het idee voor de Summerschool ontstond naar aanleiding van drie gastcolleges voor eerstejaarsstudenten HBO Elektrotechniek die Chris Bongaerts van Siemens eerder dit jaar verzorgde op de Haagse Hogeschool. Deelname was vrijwillig en de colleges vonden plaats in de avonduren. De studenten hadden al negen maanden studie achter de rug. Bongaerts schetste zijn kijk op elektrotechniek, op een heel aanschouwelijke manier, met veel praktijkvoorbeelden en metaforen. De reacties waren erg positief.

Beeldvorming

Damien Tessel, die de avondcursussen bezocht, kreeg hierdoor meer inzicht in abstracte zaken zoals stroom, spanning en elektrische energie. “Op school wordt vaak de relatie met de praktijk achterwege gelaten. De avondcursussen waren goed voor mijn beeldvorming. Door de voorbeelden van processen in de natuur begrijp je wat elektrotechniek is, zonder dat er grote berekeningen aan vast zitten. Je krijgt meer grip op de praktijk. Ik kan deelname aan de Summerschool iedereen aanraden die een HBO-studie Elektrotechniek gaat doen. Maar ook voor MBO’ers met passie voor het vak is de cursus beslist een opsteker.”

Aanmelden

De Summerschool vindt plaats op 19 juli en 16 augustus op het hoofdkantoor van Siemens in Den Haag. We starten om 09.00 uur en sluiten de dag om 16.00 uur af met een hapje en een drankje. Geef je op door een mail te sturen naar chris.bongaerts@siemens.com. Vermeld hierin je voorkeurdatum. Bekijk dit filmpje om te ontdekken hoe wij elektriciteit benaderen.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel