Het bieden van betrouwbare dienstverlening en maximale up-time is voor datacenters van cruciaal belang. De geïntegreerde maatoplossingen voor energiemanagement en gebouwautomatisering van Siemens borgen een hoge bedrijfscontinuïteit. Wij informeren u over onze mogelijkheden op de IT Room Infra op 19 november in Den Bosch.

Siemens Building Technologies (BT) en Siemens Energy Management (EM) presenteren op de IT Room Infra hun laatste innovaties om datacenters efficiënt, veilig en duurzaam in te richten. Siemens heeft ruim vijftien jaar ervaring in deze veeleisende markt. De dienstverlening strekt van het opstellen van life cycle modellen voor datacenters tot en met de financiering van de benodigde technologie. Siemens voorziet als system integrator in totaaloplossingen voor deze markt.

Kenniscentrum

Als technologiepartner van datacenters in de hele wereld begrijpt Siemens het belang van continuïteit. Procesverstoringen kunnen leiden tot hoge claims. Uitval van de stroomvoorziening, maar ook technische incidenten als brand en datalekken zijn absoluut ongewenst. Siemens Nederland heeft als kenniscentrum voor datacenters binnen Siemens alle kennis en technologie om dergelijke scenario’s te voorkomen.

Energieverbruik

Siemens EM engineert en implementeert systemen voor energiedistributie, inclusief generatorensets, UPS (statisch en/of dynamisch) en interfaces met onder meer koelsystemen. Op de IT Room Infra maakt u kennis met het brede portfolio voor energieverdeling-, monitoring- en -management. U kunt een model bekijken van de railkanaalsystemen voor stroomverdeling binnen datacenters. Deze zijn sneller monteerbaar dan kabels en flexibel te wijzigen of uit te breiden. Met energiemanagementsystemen ondersteunt Siemens EM datacenters bij het reduceren van hun energieverbruik. Naast het meten van het energieverbruik kan men vanuit deze systemen direct factureren. Interessant voor co-locators die binnen datacenters rekken verhuren!

Verregaande automatisering

Gezamenlijk kunnen Siemens EM en Siemens BT datacenters optimaal van dienst zijn, met een efficiënte planning, een compleet portfolio, consultancy, projectmanagement en systeemimplementatie. Desigo CC, het nieuwe multidisciplinaire gebouwmanagementsysteem van Siemens BT, zorgt voor verregaande automatisering en integreert alle gebouw-technische disciplines: van verwarming tot ventilatie en airco, en van brandbeveiliging- en bewakingssystemen tot energiebeheer, toegangscontrole en IT. Als open platform ondersteunt Desigo CC veel standaardprotocollen. Hierdoor kan technologie van verschillende leveranciers worden gekoppeld. Met Desigo CC kunnen prognoses worden gemaakt voor preventief onderhoud. Permanente monitoring en melding van storingen draagt bij aan een hoge up-time en lage kosten voor onderhoud en service. Bij onverhoopte downtime kan Siemens snel actie ondernemen.

Neem voor meer informatie contact op met Jean-Paul Lorrier, Business Consultant Datacenters Siemens EM of Thomas Murman, Business Consultant Datacenters Siemens BT.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel