In onze digitale samenleving kan een verstoring van de energiedistributie in datacenters verstrekkende gevolgen hebben. Als leverancier van laag- en middenspanning energiedistributiesystemen informeert Siemens bezoekers van de vakbeurs IT Infra op 12 november 2019 in Amsterdam hoe dit te voorkomen is.

“Een datacenter bestaat grofweg uit drie hoofdcomponenten: huisvesting, techniek en IT”, zegt Taco Dekker, die namens Siemens de keynote-presentatie zal verzorgen. “Een feilloze energieverdeling binnen dit geheel is cruciaal om problemen te voorkomen. Tegenwoordig doen we steeds meer zaken online. Het (gedeeltelijk) uitvallen van IT-systemen kan er onder meer toe leiden dat online betalen niet meer mogelijk is of hulpdiensten niet te bereiken zijn. Daar zit niemand op te wachten.”

Sleutel tot succes

In zijn keynote legt Dekker uit hoe het vinden van balans tussen tijd en kwaliteit de sleutel tot succes vormt. “Alles begint met de keuze voor hoogwaardige energiedistributiecomponenten. Het is verstandig om de producent van deze technologie bij de installatie te betrekken. Hij kan detailkennis leveren over montage-kritische punten, faciliteren bij de registratie en met behulp van nieuwe middelen zoals apps, gps en virtual reality essentiële onderdelen controleren. Verder doen datacenters er goed aan een leercurve op te starten voor meldingen door de gebruiker naar de producent. Ik raad aan om bij eventuele fouten steeds de montage te betrekken en het gedrag van de gebruikers en de omstandigheden van de installatie continu te monitoren.”

IT Infra

De IT Infra vindt plaats op 12 november 2019 in de Kromhouthal te Amsterdam. Kijk voor meer informatie en een gratis toegangskaart op de eventsite.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel