In Noord-Brabant en Limburg worden de komende jaren 2.480 publieke laadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. Een belangrijke stap in de energietransitie.

De provincies gaan een contract voor tien jaar aan met de combinatie Nuon-Heijmans. Deze langdurige samenwerking maakt het mogelijk om het project te realiseren zonder overheidssubsidie. NUON zorgt voor de financiering en de energie-exploitatie. Dankzij het verlaagde belastingtarief voor publieke laadpunten per 1 januari 2017 betalen consumenten een lagere kWh-prijs.

Nieuwste generatie

Heijmans plaatst en onderhoudt de laadpalen, die door EV-Box worden geleverd. EV-Box adviseerde als hardwareleverancier en technologiepartner over de mogelijkheden om het optimale resultaat te behalen. De geleverde laadpalen behoren tot de nieuwste generatie en zijn onder meer geschikt voor het laden met lokaal opgewekte energie. De aardlekschakelaars, installatieautomaten, magneetschakelaars en benodigde klemmen zijn door Siemens geleverd. Hiermee wordt de energievoorziening van de laadpalen beveiligd tegen kortsluiting en overbelasting en het laadproces geschakeld.

Honderdduizend elektrische voertuigen

De provincies Limburg en Noord-Brabant stimuleren elektrisch rijden omdat dit de uitstoot van broeikasgassen vermindert en de economische ontwikkeling versterkt. De provincie Noord-Brabant heeft als ambitie om in 2020 te groeien naar honderdduizend  elektrische voertuigen. Momenteel zijn het er een kleine twintigduizend.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel