In het Duitse Erlangen verrijst een ultramoderne internationale campus voor onderzoek en ontwikkeling. De CO2-neutrale campus wordt een van de meest moderne vestigingen van Siemens wereldwijd.

Bij de start van de bouw begin december konden bezoekers alvast een virtuele wandeling maken door de nieuwe campus. De komende vier jaar worden er acht kantoorgebouwen opgetrokken, drie parkeergarages en een kantine voor 7.000 medewerkers. De gebouwen worden voorzien van state-of-the-art gebouw- en energietechnologie, waardoor de campus de eerste CO2-neutrale vestiging van Siemens wordt. Na 2020 wordt de locatie verder uitgebreid met een 70 meter hoog complex, inclusief een gastronomiegedeelte en een servicebedrijf. Op die manier groeit het huidige onderzoekscentrum van Siemens in Erlangen stap voor stap uit tot een nieuw stadsdeel waar op internationaal vlak aan ontwikkeling en onderzoek kan worden gedaan.

Versneld innoveren

Erlangen ligt in de metropoolregio Nürnberg, die de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een van de belangrijkste innovatieregio’s in Duitsland. Alle Siemens-disciplines zijn er vertegenwoordigd en ontwikkelen er intelligente oplossingen voor onder meer industrie, mobiliteit en energiedistributie. Siemens gaat op de nieuwe campus haar onderzoeks- en ontwikkelafdelingen samenvoegen, waardoor deskundigen uit verschillende disciplines eenvoudig kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Om zo versneld tot innovatie te komen.

Open samenwerking

De Beierse minister van binnenlandse zaken, Joachim Hermann, noemt de campus een belangrijk signaal voor de innovatiekracht en economische slagkracht van Beieren. Volgens de burgemeester van Erlangen, Florian Janik, zullen alle stedelingen van de nieuwe campus profiteren. Siemens bestuurder Siegfried Russwurm over de achtergrond van het project: “Op deze campus willen we volop ruimte creëren voor open samenwerking en innovatie.”

Reageer op dit artikel