Met de nieuwe versie van de energiemonitoringsoftware powermanager kunnen energiegegevens nu direct worden overgebracht naar open, cloud-gebaseerde IoT-besturingssystemen zoals MindSphere.

De software maakt deel uit van het Sentron-portfolio van Siemens voor energiebeheer in industriële installaties en gebouwen en ondersteunt bedrijven bij het verbeteren van hun energie-efficiëntie en beschikbaarheid. Het toont statusinformatie en elektrische kenmerken van complete installaties en systemen en individuele apparaten in een overzichtelijk dashboard en analyseert de energiestromen. Op basis hiervan kunnen optimalisatiemaatregelen voor energie-efficiëntie en beschikbaarheid worden afgeleid en storingen in de installaties snel worden opgespoord.

Besparingspotentieel

De integratie van gegevens in cloud-systemen maakt de opslag, verwerking en analyse van grote hoeveelheden gegevens op verschillende locaties mogelijk. De software voor energiemonitoring is optimaal geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven die digitaal energiebeheer willen implementeren. De investeringskosten zijn laag en kunnen door het besparingspotentieel snel worden afgeschreven. De nieuwe versie van de powermanager wordt gepresenteerd op de Hannover Messe 2019 en is verkrijgbaar vanaf mei 2019.

Vermogenswaarden

In combinatie met beveiligings- en meetapparatuur met communicatiefunctie, zoals 3VA-gevormde stroomonderbrekers en 7KM PAC-meetapparatuur, legt de energiemonitoringsoftware powermanager de technische basis voor operationeel energiebeheer volgens ISO 50001 en ISO 50003. De schaalbare en intuïtieve software kan eenvoudig worden ingezet met de beschikbare hardware en de bestaande IT-infrastructuur. Op de PC van de gebruiker worden de gemiddelde vermogenswaarden van de bewaakte parameters gevisualiseerd met duurkrommen en worden piekbelastingen snel geïdentificeerd.

Installatiebeschikbaarheid

Door de directe vergelijking van verschillende processen, belastingen of systeemcomponenten kunnen inefficiënties aan het licht worden gebracht. Belastingen kunnen exact en locatie-overschrijdend worden toegewezen aan individuele kostenplaatsen – dit maakt nauwkeurige benchmarking mogelijk, samen met optimalisatie van nutscontracten. Dankzij de continue bewaking van de stroomverdeling worden ook kritieke bedrijfstoestanden in een vroeg stadium geïdentificeerd en worden stilstandstijden voorkomen. Gebruikers kunnen profiteren van een aanzienlijk hogere installatiebeschikbaarheid en energie-efficiëntie en lagere kosten.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel