Wanneer krijgt men al de kans om zijn hoofd – letterlijk – in een middenspanningsinstallatie te hangen? Bezoek op 6 en 7 juni met ons de middenspanningsfabriek van Siemens in Frankfurt en kom alles te weten over het productie- en kwaliteitsproces van onze hoogwaardige gasgeïsoleerde schakelinstallaties.

De middenspanningsfabriek in Frankfurt is het Center of Competence van Siemens voor de ontwikkeling, engineering en productie van installaties van 3 tot 40,5 kV. Siemens produceert er onder andere de 8DJH, NXPLUS C en 8DA/B schakelaars. Twee keer per jaar brengt Siemens Energy Management met Nederlandse klanten een bezoek aan de fabriek. De excursie ontvangt grote waardering van de deelnemers.

Goed overzicht

“Deelnemers krijgen in korte tijd een goed overzicht van het productie- en kwaliteitsproces”, vertelt Ruud Donker, die op 6 en 7 juni samen met een aantal collega’s deze excursie begeleidt. “Daarnaast vertellen we over de normen waaraan middenspanningsinstallaties moeten voldoen en over toekomstige ontwikkelingen. Verder kunnen deelnemers een blik werpen in opengewerkte installaties, wat zeer bijzonder is, aangezien middenspanningsinstallaties  normaliter hermetisch gesloten zijn.”

Zelf ontdekken

Het startpunt van het fabrieksbezoek in juni is Centraal Station Utrecht, waar de touringcar op dinsdag 6 juni om 12.00 uur vertrekt. In Frankfurt heeft men gelegenheid zich op te frissen in het hotel. Vervolgens biedt Siemens een gezellig diner aan in een voormalig postkantoor. Op woensdagochtend 7 juni vertrekt de bus om 8.00 uur naar de fabriek. Na een algemene presentatie over het productfolio van Siemens op middenspanningsgebied en toekomstige ontwikkelingen kunnen de deelnemers opengewerkte modellen bekijken en zelf de unieke eigenschappen van deze installaties ontdekken. ’s Middags biedt Siemens een lunch aan.

Productie en kwaliteit

Na de lunch start een rondleiding door de fabriek waarbij het productie- en kwaliteitsproces worden toegelicht. Donker: “In Frankfurt maken we zelf alle kerncomponenten die de kwaliteit van ons eindproduct, de middenspanningsinstallaties, bepalen. Naast hightech productiemachines zetten we zeer toegewijde handwerkers in.” Voorafgaand aan de excursie is er een presentatie door Paul Hoorens over het toepassen van SF6 in middenspanningsinstallaties nu en in de toekomst. Om 14.30 uur vertrekt de bus weer naar huis.

Aanmelden en kosten

Bent u geïnteresseerd in middenspanningsinstallaties? Meldt u zich hier aan voor het bezoek aan de Siemens fabriek in Frankfurt op 6 en 7 juni. De maximale groepsgrootte bedraagt 25 personen. Het vervoer, diner en de lunch worden door Siemens betaald. De kosten voor overnachting en ontbijt zijn voor eigen rekening. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Tevens ontvangt u een week voorafgaand aan het evenement nog een bericht met de laatste praktische informatie. U kunt ook met eigen vervoer reizen.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met uw account manager:  Ruud Donker, tel. +31 6 52 03 43 36; Jeroen Clardeij, tel +31 6 20 13 40 62; Alwin Veldhuis, tel. +31 6 10 30 77 56, Eric Knip, tel. +31 6 10 02 95 55, Dick Roo, tel. +31 6 30 35 90 51, of Michaël Harlaar +31 6 13 77 14 48.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel