Siemens heeft opdracht ontvangen voor de levering en installatie van de turnkey elektrische uitrusting van twee zonneparken in Brazilië en Pakistan met een totale capaciteit van 140 megawatt (MW). De klant voor de fotovoltaïsche energiecentrale in Bahawalpur (Pakistan) is de Turkse Zorlu Energy Group. In Brazilië is Quebec Engenharia eigenaar en exploitant van de energiecentrale.

De leveringsomvang bestaat onder meer uit de transformatoren en middenspanningsschakelinstallaties (RMU’s) van Siemens, aangevuld met fotovoltaïsche omvormers van haar technologiepartner Wind & Sun Technologies SL (WSTECH). Siemens installeert de componenten als een turnkey-project en zal de zonneparken aansluiten op het lokale elektriciteitsnet. Beide centrales zullen volgens planning begin 2018 in bedrijf worden gesteld.

Siemens is daarnaast voornemens om een eigen inverter-portfolio in India te produceren om op die basis geïntegreerde middenspanningsinstallaties aan te bieden. De onderneming zal haar nieuwe portfolio begin december presenteren op de vakbeurs Intersolar India.

De samenwerking tussen Siemens en SMA Solar Technology AG, fabrikant van fotovoltaïsche omvormers, loopt af op 31 december 2017.

Bahawalpur project (Pakistan)
Zorlu Energy Group, gehuisvest in Istanboel, Turkije, bouwt momenteel een zonnepark in Bahawalpur, oostelijk Pakistan, met een capaciteit van ongeveer 100 megawatt. Siemens levert alle benodigde elektrische componenten voor turnkey connectie met het hoogspanningsnet. De twintig inverters van WSTECH, met elk een vermogen van 5MW, zijn sleutelcomponenten van het park. Ook de transformator en de middenspanningsschakelinstallaties zijn deel van de levering. Naar verwachting wordt de capaciteit van het zonnepark in de toekomst uitgebreid.

Assurá project (Brazil)
Het ingenieursbureau Quebec Engenharia bouwt een zonnepark in het noordoosten van Brazilië met een totale capaciteit van 38MW. Siemens levert zeven zogeheten inverter stations die het park zullen verbinden met het lokale elektriciteitsnet. De stations omvatten de inverter van WSTECH, de transformator en de middenspanningsschakelinstallatie. Elk station zal een vermogen hebben van 4.36MW wisselspanning.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel