Siemens faciliteert de efficiënte grootschalige productie van batterijen met een uitgebreid portfolio van oplossingen, bestaande uit software-gebaseerde systemen, automatisering en drive-technologie die de gehele waardeketen beslaat.

De onderneming presenteert dit portfolio komend jaar op de belangrijke vakbeurzen Battery Japan van 28 februari t/m 2 maart 2018 in Tokio, Hannover Messe van 23 t/m 27 april 2018, CIBF van 22 t/m 24 mei in Shenzhen, The Battery Show Europe van 15 t/m 17 mei in Hannover, The Battery Show North America van 11 t/m 13 september 2018 in Novi, Michigan en InterBattery van 10 t/m 12 oktober 2018 in Seoul. Het Siemens-portfolio omvat productieplanning, engineering, software, automatisering en drive-technologie, waaronder industriële communicatienetwerken en cloud-gebaseerde oplossingen. Zo kan elke stap van de batterijproductie worden geoptimaliseerd, waardoor batterijfabrikanten concurrerender worden.

“We bieden onze klanten in de batterijbranche nu al industriële oplossingen met software, automatisering en drives die de gehele waardeketen beslaan. Als technologiepartner geeft Siemens met haar holistische benadering dus in belangrijke mate vorm aan de sterk groeiende batterijmarkt“, aldus Jan Mrosik, CEO van de Siemens-divisie Digital Factory.

Siemens presenteert binnenkort haar “green field”-benadering voor concurrerende batterijproductie op belangrijke evenementen in de branche: Dit betreft het digitaal ontwikkelen van een ideaal schaalbare fabriek voor de productie van batterijen, die intelligente bedrijfsvoering en transparantie van kwaliteit en kosten mogelijk maakt. Om beter aan deze vereisten te kunnen voldoen richt Siemens zich op de integratie en digitalisering van de hele waardeketen. Vanaf het ontwerp van de batterij en het plannen van de productieprocessen tot de engineering, productie en dienstverlening. Op deze wijze wil de onderneming zich positioneren als voorkeurspartner voor huidige en toekomstige projecten op het gebied van batterijproductie.

Met haar holistische benadering ontwikkelt Siemens voortdurend oplossingen voor de batterijmarkt. Naast haar wereldwijde aanwezigheid beschikt Siemens over de vereiste expertise op de belangrijke markten van China, Korea, Japan, de VS en Duitsland. Siemens implementeert oplossingen die zowel batterijproducenten als bouwers van industriële installaties toegevoegde waarde bieden en ze concurrerender maakt, bijvoorbeeld met energie-efficiëntie en transparantie van de productie, of een toolbox voor het ontwikkelen van hoogwaardige installaties.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel