Siemens presenteert een nieuwe oplader voor elektrische voertuigen volgens IEC-standaard. Met de VersiCharge kunnen elektrische voertuigen snel, veilig en kostenbesparend worden opgeladen.

Vergeleken met het vorige model is de nieuwe oplader compacter uitgevoerd. Het toestel voldoet aan de hogere beschermingsgraad IP 56 en is daarmee ook geschikt voor plaatsing in de open lucht. Bovendien is de VersiCharge leverbaar met een geïntegreerde DC-lekstroomherkenning. Gebruikers kunnen de start van het oplaadproces van te voren instellen met een tussentijd van twee uur en tussen twee en acht uur laadtijd. Daardoor kunnen ze profiteren van de voordelige stroomtarieven buiten de piekuren en aanzienlijke kosten besparen. Bezitters van elektrische voertuigen kunnen bovendien hun zelf opgewekte energie gericht benutten, bijvoorbeeld de energie van zonnepanelen, om op die manier hun stroomverbruik te optimaliseren. De VersiCharge is geschikt voor gebruik in particuliere en semi-publieke omgevingen, zoals garages, carports en op parkeerplaatsen van hotels of bedrijven. Het toestel wordt eenvoudig aan de wand gemonteerd en is geschikt voor aansluiting op het lichtnet (230VAC).

Laadvermogen

De VersiCharge is leverbaar in een enkelfasige versie voor nominale stroomsterkten van 20 Ampere (A) en 32 A, alsmede in een driefasige uitvoering voor een nominale stroomsterkte van 32 A. Het enkelfasige 32-A-model is al uitgerust met een geïntegreerde DC-lekstroomherkenning voor 6 mA. Het laadvermogen bedraagt afhankelijk van de uitvoering 4,6 kilowatt (kW), 7,2 kW of 22 kW. Voor een gemiddelde personenauto bedraagt de oplaadtijd bij een vermogen van 22 kW circa 4 uur. De oplaadstatus wordt weergegeven met LED-indicatie. Via een externe RFID-lezer kan het oplaadproces door bevoegde gebruikers op elk moment worden gestart, gestopt of gepauzeerd.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel