Siemens gaat samen met Dubai Electricity & Water Authority (DEWA) en Expo2020 Dubai een proefproject voor waterstofelektrolyse op zonne-energie ontwikkelen in de testfaciliteiten van het DEWA Research & Development Center in het Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park in Dubai.

De belangrijkste doelstellingen van de testfaciliteit zijn de productie van “groene waterstof” met behulp van een PEM-elektrolytische cel op zonne-energie, de opslag van waterstof en het eindgebruik van waterstof uit zonne-energie voor diverse doeleinden, zoals herelektrificatie (opslag en energienetdiensten), transport en andere industriële toepassingen.

Doel van de testfaciliteit is de samenwerking tussen de publieke en private sector, die de partijen in staat moet stellen om end-to-end technische oplossingen te onderzoeken en de rol te evalueren die groene waterstof zou kunnen spelen bij het aanpakken van de energie-uitdagingen van de toekomst.

“Samen met onze partners DEWA en Expo2020 Dubai hebben we ons minder dan een jaar geleden gecommitteerd om groene waterstof naar Dubai te brengen. Met dit baanbrekende initiatief hebben we de verwezenlijking van deze toezegging dichterbij gebracht. Siemens heeft een voortrekkersrol gespeeld bij het genereren van groene waterstof uit hernieuwbare energie met behulp van Proton Exchange Membrane-elektrolyse. Dit project zal een belangrijke bijdrage leveren aan de energiemix die zich in Dubai en de VAE aan het ontwikkelen is.”

Joe Kaeser, President en CEO, Siemens AG

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel