De European Utility Week – het jaarlijkse evenement voor de utiliteitssector – vindt dit jaar plaats van 12-14 November in Parijs. Zo’n 18.000 energieprofessionals uit 85 landen bestaande uit   netbeheerders, beleidsmakers, consultants, solution providers en meer dan 800 verschillende standhouders zullen acte de présence geven. Ook Siemens is aanwezig met een stand en neemt deel aan het conferentieprogramma.

Ontdek op de European Utility Week (EUW) hoe we onze expertise op het gebied van elektrificatie, automatisering en digitalisering samenvoegen en zo oplossingen op maat bieden voor gemeenten, netbeheerders, energieproducenten en grote energieverbruikers. Wij helpen bij het vinden van de optimale mix van conventionele en hernieuwbare energiebronnen met efficiënte opwekking, verdere elektrificatie, intelligente stroomnetwerken, adaptieve opslagsystemen, en flexibele vraag- en aanbodvorming.

Slimme distributie

Energienetwerken moeten kunnen omgaan met de toenemende aanvoer van hernieuwbare energie, fluctuerende piektijden, verouderende infrastructuur en een groeiende vraag naar elektriciteit. Terwijl meer en meer van de noodzakelijke aansluitcapaciteit kan worden geleverd door uitbreiding van het net, kunnen de effecten van een veranderende energiestroomrichting, schommelingen in de belasting en het voldoen aan het spanningsbereik alleen worden beheerd met intelligente oplossingen. Siemens heeft de oplossingen die Distribution System Operators (DSO’s) helpen om hun netwerken voor te bereiden op de uitdagingen van de energietransitie.

Internet of Energy

Digitalisering zorgt voor het creëren van toegevoegde waarde voor onze klanten. We sluiten geautomatiseerde energiesystemen aan op het Internet of Energy en zorgen zo voor volledige datatransparantie voor maximale efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van het net. Samen met onze klanten creëren we innovatieve digitale toepassingen – aangedreven door het open cloud-based IoT besturingssysteem MindSphere – met als doel data omzetten in bedrijfswaarde.

Kijk voor meer informatie over onze deelname – stand en sprekerssessies – en een gratis toegangskaart op onze EUW-website.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel